Mın Bala (2012) Film Konusu

İnsan ruhunun özgürlüğü ve kölelik ve despotizme karşı mücadele, aşk, kayıp ve ihanet hakkında evrensel bir hikaye: Kazak çocukların ve gençlerin gözünden...

Myn Bala | 132 dk | Aksiyon , Macera , Dram | Mart 2012 (Kazakistan) | IMDB 2020: 6,5

Tanıtım: Türkistan, 18. yüzyılın başı. Kazak Türkleri ile Moğollar arasında yaşanan savaşları konu alan film, 1800’lü yıllardaki Türkistan Türklerinin yaşamını gözler önüne seriyor. Kullanılan dilin güzelliği ve büyüleyici görüntüleri ile övgü alan filmde konuşulan dildeki pek çok sözcük ve hatta cümle rahatlıkla anlaşılabilir. Film, Kazakistan’ın Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığının ilan edilmesinin 20. yıl dönümünü anmak için yapılmıştır. Kazak Bozkırı’nın güney kenarını oluşturan Tanrı Dağları’nın etrafında sekizden fazla farklı yerde çekilen filmin maliyeti 7.000.000 $’dır.


Konu: Her şey çok uzun zaman önce, Kazaklar savaşın ortasındayken ve acımasız Zungarlar tarafından yönetilirken başladı. Sartay, genç bir çocuk, ailesinin kendi gözleri önünde idam edilmesine şahit oldu ve arkadaşları Taimas ve Khoran ile kaçmayı başardı. Şimdi 20 yaşında ve Khoran da dahil olmak üzere diğer hayatta kalanlarla beraber yaşamak için mücadele ediyor. Savaş, ihanet ve ilk kez aşkla karşı karşıya kalan yetim bir genç bozkırlı savaşçı olan Sartay, Cengiz Han’ın soyundan gelen Zungarlar olarak bilinen korkunç Moğol savaşçılarıyla savaşmak için asker toplaması gerekiyor… 

Mıñ bala, Kazakistan’ı özgür bir ülke yapmak için ant içer… Zungarlardan birkaç köyü kurtarmayı başardıktan sonra Sartay, Bozkırın savaşçısı olarak ünlenir. Ancak oluşan şöhreti, arkadaşı Taimas’ı öfkelendirir ve kıskançlıkla yeni lider olabilmek için Sartay’a ihanet eder.


Film Yorumu: Film sadece 1 saat 30 dakika olsaydı, sonsuza kadar klasik filmler arasında yer alabilirdi, ancak 2 saatlik zaman uzunluğu ve bütçe yetersizliği nedeniyle yakında unutulacak olan bir 2012 filmi olacak. (Jonathan Regehr)


Oyuncular: Asylkhan Tolypov: Sertay ★ Ayan Utepbergen: Taymaz ★ Kuralai Anabekova: Korlan ★ Tlektes Meiramov: Nazar ★ Toleubek Aralbai: Rakhimjan ★ Eduard Ondar: Zungar Komutanı ★ Nurlan Alimzhan: Kasım ★ Artur Tolepov: İlyas ★ Aidos Akmyzayev: Assan ★ Meirzhan Beissenbekov: Oussen ★ Doskhan Zholzhaksynov: Tole Bi

Turkau Araştırma

Türk Aydınlanma ve Uygarlık Araştırmaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer İçerikler:

Başa dön tuşu